ncc-sur-amp-169




Habitatges i tallers
per Ampans a Súria
  ncc-sur-amp-grup
 


Rikke Nygaard Pedersen 
nygaard@ncc-arquitectura.com 
654 49 63 76 

Josep Cayuelas i Mateu 
cayuelas@ncc-arquitectura.com 
656 66 78 29 

Joan Claret i de la Luz 
claret@ncc-arquitectura.com 
639 60 61 55 
 

CAT

Rehabilitació d’edifici dels anys 40 (antiga caserna i residència de miners) en Centre ocupacional i llar residència persones amb discapacitat psíquica. Les plantes semisoterrani i baixa acullen les funcions de taller i de serveis comunitaris, mentre que a les plantes pis hi ha els 8 habitatges tutelats, organitzats a partir de dos nuclis d’escala de nova creació.Exteriorment, l’edifici es deixa lluir amb les seves obertures originals exceptuant gestos puntuals a accés principal i nuclis d’escala. L’entorn urbanitzat busca millorar la relació entre els usos de l’edifici i l’entorn urbà.

.

 

 

 

DK

Rehabilitering af tidligere kaserne og mineboliger fra 1940’erne, til beskyttede lejligheder og værksteder med fælles spisefaciliteter, i alt over 2000m2, for mentalt handicappede. Der laves 2 nye strappe/elevator-kerner, storkøkken i kælder, værksted i stuen og 8 lejligheder på 1. og 2. etage. Efter mange år som tillukket bygning med en ’hård og utilnærmelig’ funktion, er man nu interesseret i at lukke op og vise bygningens levende karakter i stueetagen, hvilket gøres ved nyt indgangsparti og modificering af omkringliggende fortove og have. Den rytmiske facade respekteres og forstærkes, men med nye trævinduer og skodder, der henter farveinspiration nord for Pyrenæerne.

 

 

 

ENG

Rehabilitation of police barracks and miners homes from the 40’ies into workshops with communal eating facilities and sheltered homes, all in all more than 2000m, for mentally disabled. 2 new stairs/elevator cores are made, communal kitchen in the basement, workshop on ground floor and 8 flats on first and second floor.   After many years of having a building with a ‘hard and unapproachable’ function, there is now the desire to open up and show the functions in the ground floor. This is done by opening up a new entrance and modification of the surrounding sidewalks and urban garden. The rhythmic façade is enhanced and respected, though with new wooden windows and shutters taking its colour inspiration from north of the Pyrenees.

.