ncc-man-lam-169





Llar d'infants 
municipal a  Manresa
 

ncc-man-lam-grup

Go to Google Street View

 


Rikke Nygaard Pedersen 
nygaard@ncc-arquitectura.com 
654 49 63 76 

Josep Cayuelas i Mateu 
cayuelas@ncc-arquitectura.com 
656 66 78 29 

Joan Claret i de la Luz 
claret@ncc-arquitectura.com 
639 60 61 55 
 

CAT

La Llar d’infants de nova planta La Llum, s’ubica en una illa envoltada d’edificis d’habitatges relativament alts, sota el Puigberenguer de Manresa.
L’edifici adopta una forma tancada, sobre si mateixa, protectora, creant un pati central de joc organitzant l’espai i les circulacions al seu voltant prenent la tipologia de claustre. Les aules gaudeixen de relació directa entre pati interior i jardí perimetral que esmorteeix la relació entre l’edifici i els carrers que l’envolten.
El pendent del terreny s’aprofita per semienterrar l’edifici, fent de la coberta la cinquena façana a nivell de carrer a l’oest. Els maons manuals de façana prenen el color de la terra d’on emergeixen i el mateix color cobreix la coberta, on tan sols les lluernes, blanques,  hi contrasten amb cubs nets que hi dibuixen ombres.
S’ha posat especial èmfasi en la ventilació creuada, directe en el cas dels canviadors, i afavorir l’aprofitament de l’energia solar. 800m2 de superfície construïda. 1.200m2 de patis i jardins.

 

 

DK

Ny vuggestue i nyt boligkvarter. Omgivet af relativt høje bygninger og vej, er der valgt at lave en bygning der lukker sig beskyttende om sigselv. Legepladsen er en gårdhave i midten, inspireret af middelalderklostres søjlegange omkring en gård, og en friere naturlegeplads lægger sig omkring bygningen. Terrænets hældning udnyttes til at sænke bygningen, så taget bliver en femte facade man ser henover fra vestsiden. Den grove håndstrøgne mursten lægger sig farvemæssigt op ad den lokale jordfarve og ovenlysene, der samtidig garanterer luftcirkulation, er som kontrast kuber beklædt med hvide fliser. Der er insisteret på krydsventilering af især skifterummene, god tagisolering, gulvvarme og udnyttelse af solenergi.
800m2 på 1 etage nybyggeri. 1200m2 landskabsdesign plus en gårdhave til legeplads.

 

 

ENG

New nursery school placed in a new housing area. Surrounded by relatively high buildings and street all around, the building has been designed as a protective enclosure to shelter the children.
The play area is a central court yard, inspired by the cloisters of middle ages monasteries, and a nature play ground softens the edge around the building towards the street. The sloping terrain is used to lower the building, making the roof a fifth façade that appears as a gravel terrace seen from the west side. The uneven brick assimilates the earthy red colour of the local ground and the roof lights, guaranteeing air circulation, is as a contrast cubes clad in white tiles.
There is emphasis on cross-ventilation, insulation of the roof, under floor heating and the use of solar energy.
800m2 on 1 floor.
1200m2 landscape design plus an enclosed court yard play ground.