ncc-sur-amp-169




Bar de l'Universitat a
Copenhaguen
  ncc-kbh-ksb-grup
 


Rikke Nygaard Pedersen 
nygaard@ncc-arquitectura.com 
654 49 63 76 

Josep Cayuelas i Mateu 
cayuelas@ncc-arquitectura.com 
656 66 78 29 

Joan Claret i de la Luz 
claret@ncc-arquitectura.com 
639 60 61 55 
 

CAT

El Comitè d’Estudiants de les facultats d’Antropologia, Etnologia i Sociologia de la Universitat de Copenhaguen buscaven col·laboració desinteressada per a la reforma del seu bar d’estudiants, ubicat al pati interior d’illa dels edificis del carrer Vandkunsten. Un local de sostre alt, amb necessitat funcional de cantina diària i bar/sala de festes setmanalment.
L’import de la beca de la Fundació Carlsberg fou el pressupost de l’obra. La prioritat va ser fer una nova barra de bar, a partir de la qual s’endrecen els espais del seu voltant.

A partir dels principis de Jan Gehl, de les “vores suaus”, es va anar tractant el perímetre del local com una extensió de la barra de bar. Amb la modificació dels punts de llum i la tria de nous colors es va influir en l’atmosfera de l’espai. Amb encert, el comitè va decidir trencar el cromatisme de cafè amb llet i pintar la barra vermell Ferrari.

 

 

 

 

 

DK

Studenterkomiteen fra antropologi-, etnologi- og sociologifakultetet ved Københavns Universitet søgte frivillig arkitekthjælp til at indrette deres kantine/studenterbar/festlokale. Stedet var et højloftet rum i stueetagen ved Vandkunsten i centrum af København.
Med inspiration fra Jan Gehls byplanlægning greb vi designet an som en offentlig plads, lavede ’bløde kanter’ hvor man nemt kunne hænge ud, varme rolige farver for at kompensere for det manglende dagslys. Det centrale element, selve baren, havde mange funktioner, hverdagskøkken til medbragt mad, kaffebar om eftermiddagen og øludskænkning om fredagen. Den S-formede bar i 2 højder søger at henvende sig både mod adgangen og ind mod siddeområdet, og samtidig tillade plads bagved til at flere personer kan servere eller varme deres mad. Studenterkomiteen besluttede, med rette, at bryde den nedtonede farve skala ved at male baren ferrari-rød med indlagt lys.

 

 

 

 

ENG

The student committee of Anthropology, Sociology and Ethnology of Københavns Universitet, published an advert asking for architectural help to renovate the student canteen/bar/party area. The project should be made as a N.G.O. work, and building works was to be paid with university help and Carlsberg Foundation's grants. With inspiration from Jan Gehls urban planning theories we started out creating as many "soft edges" as possible with high tables, cosy light, warm colours and low hanging lamps to adjust for the sparse daylight.
The central element -the bar- had to be flexible: Everyday kitchen for the students own food, in the afternoon the atmosphere is more like a coffee-hangout and Fridays the place is a party bar. The S-shape of the bar allows an easier access to the canteen, avoiding directionality as well as creating a generous serving zone. The student committee decided, rightly, to break with the smoothly toned palette of coffee colours painting the bar an intense Ferrari-red with build-in light.

 

 

.