ncc-bal-tab




Tanatori a Balsareny
 

ncc-man-gmc-grup

Go to Google Street View

 


Rikke Nygaard Pedersen 
nygaard@ncc-arquitectura.com 
654 49 63 76 

Josep Cayuelas i Mateu 
cayuelas@ncc-arquitectura.com 
656 66 78 29 

Joan Claret i de la Luz 
claret@ncc-arquitectura.com 
639 60 61 55 
 

CAT

Entre camions i solars oblidats, s’aconsegueix dignificar el petit tanatori als afores de Balsareny gràcies a la cessió de l’ús de la zona verda contigua. A partir d’aquí, l’accés es produeix a través d’aquest jardí, on hi aboquen les vistes des de l’interior, oblidant-se de l’entorn industrial.
Les funcions tècniques queden a l’altra banda d’un parament de fusta, aportant calidesa a l’interior, allunyant-lo de la fredor clínica real que té lloc al darrera. La zona tècnica compta amb vistes al pati posterior, per on es produeix l’accés de servei i l’aparcament de públic. L’espai d’estar i vestíbul estan dominats per una torre amb lluerna que aporta simbolisme, generant un espai per a cerimònies. A l’exterior, aquest volum busca, malgrat la minúscula dimensió de l’edifici, una representativitat que el faci reconeixible.

 

 

 

 

 

DK

Mellem lastbiler og tomme byggetomter, lykkes det at lave et lille stolt stykke arkitektur i udkanten af landsbyen Balsareny, takket være et diminutivt parkareal som udnyttes til adgangszone. Bygning og serviceparkering fylder hele byggegrunden ud, men man formår at lægge distance til de halvtriste omgivelser ved et øjeblik at være omgivet af grønt på vej mod glasdøren til dette kapel. Bygningens simpelhed bliver løftet af mørke olierede træprofiler som eneste dekoration, et tårn med markant lysindtag der giver symbolismen og udkigget til den rosmarin og ahornbevoksede bakke. Det er samme tårn der udefra forsøger, trods bygningens ringe dimension, at give identitet og genkendelighed.

 

 

 

 

 

ENG

Despite the surrounding trucks and empty overgrown building sites, a piece of dignified architecture is placed in the outskirts of the small village Balsareny. The neighbouring tiny park area is used, creating a moment of peacefulness as one walks trough, accessing the chapel/mourning building.  The simplicity of the building is lifted by the noble dark wood on the walls as only decoration, a tower with a distinct window that adds symbolism and the view of the rosemary and maple grown dune outside. It is this same tower that from the outside, though the smallness of the building, gives it identity and recognizebility.

 

 

.