ncc-art-lia-169




Llar d'infants 
municipal a Artés
 

nccart-lia-grup

Go to Google Street View

 


Rikke Nygaard Pedersen 
nygaard@ncc-arquitectura.com 
654 49 63 76 

Josep Cayuelas i Mateu 
cayuelas@ncc-arquitectura.com 
656 66 78 29 

Joan Claret i de la Luz 
claret@ncc-arquitectura.com 
639 60 61 55 
 

CAT

Llar d’infants de 800m2 situada a entre la zona d’equipaments i la natura a Artés. L’escola pren forma de ferradura, on tres construccions de coberta inclinada també amb formes tancades sobre sí mateixes acullen els tres grups d’edat. Aquestes garanteixen doble il·luminació i ventilació creuada dels espais. Lligant les unitats de les aules hi ha  les funcions de servei i administració, en un cos de coberta plana i que tanca l’edifici vers el carrer. Vers el pati les formes i els materials s’estoven, tot envoltant el buit de l’espai comú.

 

 

DK

Ny 800m2 vuggestue på kanten mellem natur og landsby. Bygningen er struktureret som vinkel-længer for hver årgang, forbundet af et fladtaget gangareal med servicefunktionerne som udvidelser deraf. Længerne omfavner legearealet og kan indbyrdes se hinanden. Kontorer og mere offentlige funktioner afskærmer mod gaden med mat glas og sort metalbølgeplade.
Mod legearealet er facaderne en kombination af glat in-situ støbt beton og olieret træ. Længernes skrå tag optimerer krydsventilation og sammen med et stort tagudhæng køler det rummene om sommeren. Legepladsen blev designet med lavendelbevoksede klitter og et stort grusareal med mere traditionelle legeredskaber.

 

 

 

ENG

New 800m2 nursery school placed in a small village. The building is composed as a wing for each year, connected by a flat roof corridor with adjacent service functions. The wings embrace the play yard and partly face each other. Offices and the mores public functions face the street and shields the school with a façade of matte glazing and black metal sheets. Towards the play area the façade is a combinations of smooth poured concrete and oiled wood. The sloping roofs of each class room optimises cross ventilation and in combination with an overhang towards south the rooms stay cool in summer. The playground was designed with lavender covered dunes and a large sand area.